Restaurant 't Raedthuys in Duiven.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant 't Raedthuys in Duiven. © Jan Ruland van den Brink

In dit sterrenrestaurant in Duiven maak je (zaken)vrienden

over de tongHet Duivense restaurant ’t Raedthuys is de laatste jaren vaste waarde in de rode gids van Michelin. Voor het achtste jaar koken ze op sterniveau.

Alsof er een alarmbel gaat als er gasten het terrein opkomen. Ik open de voordeur van de mooie villa en in de vestibule worden we meteen vriendelijk begroet door de ons opwachtende gastvrouw.

Sinds 2013 prijkt op de gevel van de villa een rood bordje van bandenfabrikant Michelin. Voor 2020 is de ster ook behouden, maar het bordje van 2019 moet nog verruild worden voor de actuele.

De eetzaal is een heel mooie. Modern ingericht, maar het interieur met eikenhouten vloer, grijs en goud op de muren en de spierwitte lakens op tafel, maakt van de monumentale villa een prachtig geheel.

De kunst aan de muur varieert van veel verf en kleur tot een soort legopoppetje dat het restaurant in lijkt te willen stappen. En de blikvanger? Dat is de prachtbar in hoogglans zwart gelakt.

Eigengemaakte boter met Himalayazout

Vanuit een rijdende kar vol aperitieven komt de champagne omhoog. Ik begin liever zonder alcohol. Daar heeft onze gastvrouw een prachtig alternatief voor: een appelsap met kardemom en peper.

Het schuimt als bier en is fris en kruidig. De tonic van mijn gast komt in een fraai karafje met dito glas.

Het zuurdesembrood is te besmeren met drie verschillende smeersels; geitenboter, een mousse van buikspek en eigengemaakte boter met Himalayazout. Als ik die laatste op het aanrecht had staan, at ik elke dag brood met boter voor het ontbijt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers