Een quarantainekamer voor coronapatiënten. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een quarantainekamer voor coronapatiënten. Foto ter illustratie. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

In één dag vijf ziekenhuisopnames vanwege corona in de Liemers

DUIVEN/ WESTERVOORT - Het aantal ziekenhuisopnames van mensen die corona hebben is in de Liemers fors gestegen. In één dag tijd moesten er vijf mensen naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan een coronabesmetting.

Dat is te zien in de nieuwe cijfers die het RIVM woensdagmiddag heeft gepubliceerd. De stijging is te zien in de gemeenten Duiven en Westervoort, waar beiden twee coronapatiënten naar het ziekenhuis moesten. Het aantal ziekenhuisopnames in deze gemeenten komt daarmee op respectievelijk negen en zeven.

De vijfde patiënt die met coronaklachten naar het ziekenhuis is gebracht, komt uit de gemeente Montferland. Het is de zesde ziekenhuisopname van een inwoner uit deze gemeente. In Doesburg is het aantal ziekenhuisopnames voor corona met vier gelijk gebleven.

Uit Zevenaar is er geen opname bij gekomen. Wel blijft het aantal opnames in deze gemeente het hoogste van de hele Liemers: 27. Daarmee telt Zevenaar meer dan de helft van het totaal aantal ziekenhuisopnames van mensen uit de Liemers (53).

Liemers