Volledig scherm
Mickey Kümmer en Joyce Bergevoet. © M.E. Amrani

Joyce (15) uit Duiven klaar voor finale internationale modellenwedstrijd

DUIVEN - Joyce Bergevoet (15) uit Duiven vertegenwoordigt Nederland deze woensdag tijdens de internationale modellenwedstrijd Elite Model Look 2016 in Lissabon.

Het Duivense model is al de hele week in Lissabon waar de laatste voorbereiding op de grote finale bestond uit een zesdaagse bootcamp. Daarin leerden de finalisten van fotografen en catwalkcoaches de fijne kneepjes van het vak.

„Daarnaast heb ik sinds juli heel veel gesport”, laat Bergevoet vanuit Portugal weten. „Woensdag hebben we nog een laatste repetitie en dan moet het echt gaan gebeuren.”

Finale
Dan komt alles samen en loopt de Duivense over de catwalk in de iconische stierengevechtarena Campo Pequeno. De jury kiest in Lissabon vijf jongens en tien meisjes die allemaal een tweejarig contract bij het wereldwijde netwerk van Elite krijgen.

Ook mogen één jongen en één meisje zich na deze woensdag de grote winnaars van de Elite World Final 2016 noemen. Zij verdienen daarmee respectievelijk 50.000 en 150.000 euro.

Zenuwen?
Hoewel dat er veel op het spel staat, valt het met de zenuwen bij Joyce wel mee. „Ik vind het vooral allemaal heel erg leuk.”

Livestream
Wie er niet bij is, kan de finale via een livestream op de website van Elite Model Look live volgen.

Wilt u weten hoe Joyce ontdekt is door de modellenbureau's? Lees het in De Gelderlander, editie Liemers, van woensdag 23 november, op papier of digitaal.

Liemers