Volledig scherm
Mickey Kümmer en Joyce Bergevoet. © M.E. Amrani

Joyce (15) uit Duiven wint modellencontract bij Elite (video)

DUIVEN/LISSABON - Ze won niet, maar Joyce Bergevoet (15) uit Duiven eindigde woensdagavond in de Elite World Final in Lissabon wel bij de beste tien modellen. Het levert haar een tweejarig contract op bij het wereldwijde netwerk van modellenbureau Elite.

Het Duivense model mocht Nederland woensdag in de internationale finale vertegenwoordigen, nadat ze in juli van dit jaar de nationale modellenwedstrijd van het prestigieuze modellenbureau Elite Model Look won. In Portugal bestond de tegenstand uit meer dan 60 modellen uit allemaal verschillenden landen.

Arena
Joyce bleek uiteindelijk bij de beste tien van die modellen te horen. Zij speelden woensdagavond de hoofdrol tijdens een spectaculaire show in de iconische stierengevechtarena Campo Pequeno in Lissabon. Daarnaast kregen deze tien dames een tweejarig contract bij het wereldwijde netwerk van Elite.

Gescout
De 15-jarige Joyce werd in april van dit jaar gescout tijdens een dagje shoppen met vriendinnen in Amsterdam. De 1.79 meter lange Duivense bleek in de ogen van de scouts met haar lengte en lichaamsverhoudingen uitermate geschikt als model.

Afterparty
Vijf van haar vriendinnen zaten woensdagavond in het publiek. Ook de ouders van Joyce en haar zusje waren aanwezig.

„Wij zijn super trots op Joyce”, reageert vader Arjen Bergevoet vanuit Lissabon. „Ze heeft het geweldig gedaan. Wij gaan zo naar de afterparty en vliegen donderdagavond terug.” Joyce zelf blijft voor onder andere fotoshoots nog wat langer in de Portugese hoofdstad. Zij keert vrijdag terug naar Nederland.

Topmodellen
Elite Model Look is een wereldwijd modellenbureau waarbij onder andere topmodellen als Cindy Crawford en Gisele Bündchen hun carrière begonnen. Vorig jaar ging de winst van hun internationale modellenwedstrijd naar een Nederlandse. Toen won Anouk Thijssen uit Wijchen de finale in Milaan. De winst in Lissabon ging woensdagavond naar de Tsjechische Jana Tvrdíková.

Bekijk hieronder de show

Liemers