Juf Leonie (links) en juf Jante (rechts) vertrekken over minder dan twee weken naar vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos.
Volledig scherm
PREMIUM
Juf Leonie (links) en juf Jante (rechts) vertrekken over minder dan twee weken naar vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos. © Jan Ruland van den Brink

Juffen Leonie en Jante gaan vluchtelingen helpen op Lesbos: ‘We willen íets doen’

DUIVEN - Over een kleine twee weken vertrekken twee juffen van basisschool De Wiekslag in Duiven naar het Griekse eiland Lesbos. Niet om aan het strand te liggen. Met een koffer vol sokken, mutsen en handschoenen gaan Leonie Warris (45) en Jante van Dijk (51) een week lang vrijwilligerswerk doen in vluchtelingenkampen.

 1. Er is nog even tijd om Liemerse kerkgebouwen te redden; laatste vieringen uitgesteld
  PREMIUM

  Er is nog even tijd om Liemerse kerkgebou­wen te redden; laatste vieringen uitgesteld

  ZEVENAAR - Voor de negen kerken in de Liemers die sowieso gaan sluiten, kunnen tot komend najaar concrete plannen voor een herbestemming worden gemaakt. ,,Daarna komt een keer het moment dat wij de kerken in de verkoop gaan zetten’’, zegt Maarten Smits, pastoraal werker van de Liemerse Sint Willibrordusparochie. Ondertussen zijn de laatste officiële diensten in de nog te sluiten kerken uitgesteld in verband met het coronavirus.
 1. Laatste vluchten vanuit Zuid-Afrika, VK en Zuid-Amerika gearriveerd op Schiphol
  Play

  Laatste vluchten vanuit Zuid-Afri­ka, VK en Zuid-Amerika gearri­veerd op Schiphol

 2. 1,5 meter afstand houden is geen probleem met deze lasers
  Play

  1,5 meter afstand houden is geen probleem met deze lasers

Liemers