Juliette en Thibault gaan kaal tegen kanker

WESTERVOORT/DUIVEN - Juliette (16) en Thibault (11) de Waij brachten gistermiddag een bezoek aan kapster Wendy in Duiven. Maar niet voor een gewone knipbeurt. De jonge Westervoorters lieten hun hoofd kaalscheren. 

Juliette (links), kapster Wendy en Thibault (rechts)
Volledig scherm
Juliette (links), kapster Wendy en Thibault (rechts) © Jan Ruland van den Brink
De beurt is aan Thibault.
Volledig scherm
De beurt is aan Thibault. © Jan Ruland van den Brink

Daarmee vragen ze aandacht voor de YEDW Foundation, een stichting die is opgericht ter nagedachtenis aan hun moeder, Yvonne Essens-de Waij. Zij overleed in 2016 aan een ongebruikelijke vorm van longkanker.

,,Thibault en ik willen aan alle mensen met kanker laten zien dat we er voor hen zijn. Wij willen onze steun betuigen en hen kracht geven. Door ons kaal te laten scheren zeggen we eigenlijk: we hebben heel veel respect voor jullie”, zegt Juliette. 

Of ze zenuwachtig was? ,,Een beetje. Mensen zullen wel naar me kijken, zeker als meisje. Maar dat maakt me niks uit. Ik weet waarvoor ik het doe. En mensen die belangrijk zijn voor me weten waarom ik het doe. Dat is het enige wat telt.”

Juliette en Thibault hebben na een week al meer dan duizend euro opgehaald. ,,Ik had nooit verwacht dat er zo veel zo snel gedoneerd zou worden. Nog 500 euro en dan hebben we ons doel bereikt.”

Doneren kan via ONE2GIVE. De actie loopt nog tot 10 mei. ,,Op die dag zou mama 53 jaar oud worden.”

De YEDW Foundation zet zich in voor de financiering van onderzoek naar kanker met een ‘estimated Glomerular Filtration Rate’ (eGFR) mutatie. Het onderzoek richt zich vooral op de ontwikkeling van eGFR-remmers. De stichting organiseert jaarlijks activiteiten om de Foundation onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen.

Zus Juliette en broer Thibault laten zich kaal scheren om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.
Volledig scherm
Zus Juliette en broer Thibault laten zich kaal scheren om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers