De overvaller van de Jumbo in Duiven richt een pistool van dichtbij op de kassamedewerker (17).
Volledig scherm
De overvaller van de Jumbo in Duiven richt een pistool van dichtbij op de kassamedewerker (17). © Videostill Opsporing Verzocht

Kassamedewerker (17) in gezicht geslagen door gewapende overvaller van Jumbo Duiven

DUIVEN - De overvaller van de Jumbo aan het Eilandplein in Duiven op 4 februari van dit jaar, heeft de kassamedewerker in het gezicht geslagen. Dat blijkt uit beelden die bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn getoond. De politie heeft tot woensdag 12.00 uur vier tips gekregen.

Een aantal bewakingscamera’s legden de overval vast. Eerst is te zien hoe een jongeman op een witte omafiets een rondje voor de winkel maakt.

De overvaller kijkt naar binnen vanaf zijn fiets. Zijn gezicht is in beeld, maar door de matige kwaliteit van de beveiligingsbeelden is hij niet heel goed herkenbaar.

De overvaller van de Jumbo in Duiven kijkt eerst vanaf zijn fiets de winkel in.
Volledig scherm
De overvaller van de Jumbo in Duiven kijkt eerst vanaf zijn fiets de winkel in. © Videostill Opsporing Verzocht

Vuilniszak

De man fietst vervolgens uit beeld en parkeert zijn fiets bij de winkelwagentjes. Dan komt hij lopend terug in beeld met een bivakmuts over zijn hoofd.

In de winkel loopt hij op de kassa af waar klanten net snoep hebben afgerekend. De overvaller richt een pistool op het gezicht van de kassamedewerker (17) en legt een grijze vuilniszak op de lopende band. Daar moet de jongen het geld indoen.

De overvaller van de Jumbo in Duiven loopt meteen naar de kassa.
Volledig scherm
De overvaller van de Jumbo in Duiven loopt meteen naar de kassa. © Videostill Opsporing Verzocht

Klap

Als het volgens de dader niet snel genoeg gaat, geeft hij de jongen een harde tik met zijn ‘pistoolhand’. Het vuurwapen heeft hij op de lopende band gelegd. De overvaller doet ook zelf een graai in de kassa naar briefgeld voordat hij er vandoor gaat. Een handje muntgeld blijft achter bij de kassa.

De overvaller sprong op zijn fiets en reed richting de Pinksterbloem naar het treinstation. Daarna reed hij de Gorsstraat in, is op camerabeelden te zien.

De overvaller van de Jumbo in Duiven slaat de kassamedewerker (17).
Volledig scherm
De overvaller van de Jumbo in Duiven slaat de kassamedewerker (17). © Videostill Opsporing Verzocht
De vluchtroute van de overvaller van de Jumbo in Duiven.
Volledig scherm
De vluchtroute van de overvaller van de Jumbo in Duiven. © Videostill Opsporing Verzocht

Liemers