Karel Schols wordt onderscheiden.
Volledig scherm
Karel Schols wordt onderscheiden. © Stije van der Beek

Koninklijke onderscheiding voor Duivenaar Karel Schols

DUIVEN - Karel Schols (66) uit Duiven heeft zondagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Lid is hij al sinds april 2018. Het lintje werd uitgereikt door burgemeester Rik de Lange.

Zeventien jaar heeft Karel Schols verschillende functies bekleed binnen de gemeente Duiven. Hij is raadslid en  fractievoorzitter van de PvdA geweest. En ook wethouder van onder meer financiën, sociale zaken, onderwijs en cultuur. 

Eigen stichting

Ruim dertig jaar geleden richtte Karel Schols een stichting op om dove kinderen in Malawi onderdak en een opleiding te bieden. De stichting breidde zich uit naar Indonesië en de Filipijnen waar kansarme jongeren worden ondersteund met schoolgeld en na school computerles volgen en Engels en huiswerkbegeleiding krijgen. 

De stichtingsdag die Schols zondag organiseerde stond in het teken van al het mooie werk. Schols wist niet dat hij zou worden onderscheiden en dat de projectleider van de stichting uit Malawi was ingevlogen.

Rode Kruis

Sinds 2004 is Schols voorzitter van het Rode Kruis District Midden Gelderland. 

Karel Schols.
Volledig scherm
Karel Schols. © JV

Liemers