Koopjesjagers slaan toe bij kerstsale Intratuin: ‘Klanten helpen ons opruimen’

videoDUIVEN - De traditie om op tweede kerstdag naar tuincentra of woonwinkels te gaan is in 2019 nog springlevend. Duizenden mensen begonnen die dag in de Intratuin Duiven, waar de jaarlijkse Kerstsale van start ging.

Al een half uur voor openingstijd staan er bezoekers voor de nog gesloten buitendeuren. Langzaam groeit het aantal mensen voor de ingang. ,,Hoe langer je blijft zitten, hoe langer de rij straks is!”, klinkt het.

Als de deuren opengaan, staat binnen 10 minuten de hal van het gebouw vol. Martin en Jannie Huppertz (57 en 55) uit Amersfoort zitten rustig met een kop koffie te wachten. ,,Dit is onze traditie tijdens tweede kerstdag.”

En ze zijn hier met een doel: ze hopen de Kamperbinnenpoort van Amersfoort te scoren bij de kersthuisjes. ,,We hebben al een aantal Amersfoortse monumenten, die het hele jaar door op de kast staan.”

Volledig scherm
Grote drukte bij Intratuin Duiven op tweede kerstdag. © Theo Kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers