Volledig scherm
Archieffoto van de korfballers van Duko uit Duiven. © Bart Harmsen

Korfballers spelen met rouwbanden voor Leja na woningbrand in Duiven

DUIVEN/ KESTEREN - De korfballers van Duko uit Duiven spelen de competitiewedstrijd bij Kesteren vanavond met rouwbanden. Dat doen zij als eerbetoon aan twintiger Leja, die vrijdagochtend vermoedelijk om het leven kwam bij een fatale woningbrand.

Volledig scherm
Bloemen voor de woning in Duiven. © Theo Kock

Dat laatste kan de politie nog niet bevestigen, maar in haar directe omgeving gaat iedereen daar wel van uit. Ook haar ouders, de twee bewoners van het huis, hebben de brand naar alle waarschijnlijkheid niet overleefd.

Leja speelde tot ongeveer twee jaar geleden voor Duko, vertelt voorzitter Herman Abbink. Hij hoorde vanochtend van het vreselijke nieuws, waarna werd besloten de selectie van Duko met rouwbanden in actie te laten komen. In het team van de tweedeklasser zitten verschillende spelers die Leja kennen of hebben getraind, vult trainer Ruben Wieser aan.

Ook voor de woning aan de Roodwilligenstraat in Duiven, waar het drama plaatsvond, worden de drie slachtoffers van de herdacht. Omwonenden legden daar vanochtend al bloemen neer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers