Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. © ANP

Kritiek op minister: ‘Hardere afspraken nodig na overtredingen in Duiven’

DEN HAAG/ DUIVEN - Met buitenlandse bedrijven moeten stevigere afspraken over arbeidsomstandigheden worden gemaakt wanneer ze zich in Nederland vestigen. En als die worden genegeerd, zijn sancties noodzakelijk. Die kritiek uiten Tweede Kamerleden Jasper van Dijk (SP) en John Kerstens (PvdA) op minister Wouter Koolmees, na een reactie van hem over twee Chinese bedrijven met illegale arbeiders in Duiven.

8 reacties

 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Als een restaurantje illegale werknemers heeft krijgen ze gelijk 20.000 euro boete...wat was de boete voor dit bedrijf?
 • Joris

  2 jaar geleden
  Sterker nog, Oost NL is eigenlijk helemaal niets... het is een partij die als Provinciaal Investeringsfonds alleen maar Staatsgeld verdeeld !Elke provincie heeft zo'n uitdeel-centrale...
 • Joris

  2 jaar geleden
  Oohhh... is dat zo ?Dat wisten wij niet...Whahaha... dit soort zaken gebeurd wel méér en door het hele land.Uitbuiting van gelden die uiteindelijk als subsidies zijn binnen geharkt. 
 • wimpie

  2 jaar geleden
  "Het ministerie en de provincie zijn de grootste aandeelhouders van Oost NL."M.a.w.; grootste aandeelhouder is onze overheid!Tja, als die geld ziet, dan knijpen ze graag een oogje (of twee) dicht.En dan gaan we zeker geen regels aanpassen.Onze overheid; wie heeft dààr nog vertrouwen in!
 • Theo

  2 jaar geleden
  Dit is natuurlijk een onlogisch verwijt van de SP en PVDA. Vanzelfsprekend hoeft Ontwikkelingsmaatschappij Oost zelf geen onderzoek te doen als zij met de bedrijven waarmee zij samenwerken GEEN afspraken maken die verder gaan dan dat zij zich houden aan wettelijke eisen. Dat doen andere overheidsinstaties. Dat verandert (eventueel) pas als zij specifieke afspraken maken die verder gaan dan in de wet staat, maar ook dan zouden zij het vertrouwen kunnen hebben dat het goed zit. Anders wordt het als bedrijven de wet overtreden. Dan moet je je afvragen of je zaken wilt blijven doen.

Liemers