De ooievaars zijn terug in Groessen.
Volledig scherm
PREMIUM
De ooievaars zijn terug in Groessen. © Wijna Meijboom

Liemers is walhalla voor ooievaars: ‘Het is feest, er zijn er nog nooit zoveel geweest’

GROESSEN - De ooievaars zijn terug. Ook het nest aan de Schraleweidsestraat in Groessen is weer bezet. Voor de negende maal op rij. De vogel voelt zich thuis in de Liemers. ,,Er zijn nog nooit zoveel ooievaars geweest”, aldus bioloog Gerrit Jansen.

Fiets een rondje door de Liemers en grote kans dat je de ooievaar ziet. In een vochtig weiland, zoekend naar wormen, muizen, mollen en kikkers. Of in de lucht boven de uiterwaarden van de IJssel, met een spanwijdte van circa twee meter haast niet te missen. 

Op diverse plekken zijn nestpalen weer in gebruik, zoals in Groessen. Het mannetje was er al een paar dagen, het vrouwtje arriveerde afgelopen zondag, vertelt ooievaarliefhebber Wijna Meijboom uit Duiven. ,,De ooievaars klepperden met de snavels. Het was feest.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers