Marcel Kuster, Foto ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© Marcel Kuster, Foto ANP

Liemerse corporaties luiden noodklok over gebrek aan huurwoningen: ‘Niet de ogen sluiten voor dat probleem’

ZEVENAAR/ DUIVEN - Te weinig sociale huurwoningen, te lange en groeiende wachttijden en nauwelijks bouwmogelijkheden. De Liemerse woningcorporaties luiden de noodklok. ,,Dit is niet alleen een woonprobleem, maar is ook slecht voor de samenleving als geheel.”

3 reacties

 • Adrie van der Horst

  1 jaar geleden
  Tientallen sociale woningen van Vivare, die nog zeker tot het jaar 2050 dienst kunnen doen, worden gesloopt en vervangen. Dit levert dus in aantal geen nieuwe woningen op. Tijdens dat sloop-en bouwproces worden wisselwoningen in gebruik genomen. Ook die woningen zijn dan niet beschikbaar voor starters en urgent woningzoekenden. Geldmiddelen en bouwcapaciteit kunnen m.i. beter worden benut om bestaande woningen te behouden, te renoveren en te verduurzamen.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @Ronald... door de instroom van werkmigranten en vluchtelingen krijgen we meer inwoners. Sinds 2010 komen er jaarlijks gemiddeld 80.000 migranten deze kant op. De overheid en gemeenten wisten dat dit het geval is - dan weet je dat je nieuwe (huur)woningen moet bouwen. Hier hebben ze veel te lang mee gewacht, erger eind 2019 kregen we via de rechter een Pfas en stikstof blokkade waarbij de bouw op veel plekken werd stilgelegd. Kabinet Rutte 1, 2 en 3 heeft zitten slapen.
 • Ronald Peters

  1 jaar geleden
  Molenwijk te Didam. Komt er wat vrij dan komen er geen Nederlanders in. Schijnt wettelijke verplicht te zijn. Dus ligt niet aan Plavei maar aan de overheid. Tja.