Basisschool De Flierefluiter in Westervoort in 2012. Anno 2021 staat de school leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool De Flierefluiter in Westervoort in 2012. Anno 2021 staat de school leeg. © DG

Liemerse scholen wijken massaal voor huizen: ‘Wonen op plek waar je als kind strafwerk kreeg’

DUIVEN/ WESTERVOORT - Wonen in een school of op een plek waar ooit een school stond. In de Liemers gaan steeds meer projectontwikkelaars aan de slag met leegstaande schoolpanden. Gemeenten zijn er blij mee.

2 reacties

 • Mike

  2 maanden geleden
  Ik woon sinds eind vorig jaar in spijk en hier staat ook een school leeg. ik zou graag een supermarktje zien in dit dorp zodat wij hier ook lopend naar de super kunnen voor een brood of pak koffie. gezien de haven die hier komt zou het ook voor de scheepvaart leuk kunnen zijn om even boodschappen te komen doen in het dorp.
 • Theed P

  2 maanden geleden
  Twijfel of Duiven wel koploper is. Graag beperk ik me tot het grondgebied van de voormalige gemeente Didam. Op de terreinen van de voormalige scholen in Didam zijn woningen gebouwd: Wip-Wap, Wegwijzer, Ludgerusschool, Antoniusschool, Piusschool, Mariakleuterschool, Oda huishoudschoool, VGLO school, school bijzonder onderwijs voor meisjes. Mogelijk zijn er nog meer. Het is duidelijk anders dan in het artikel genoemd.
 1. Roeken bouwen tien nieuwe nesten in Zevenaars park Rosorum: ‘Kwestie van goodwill en fatsoen om vogels met rust te laten’
  PREMIUM
  2

  Roeken bouwen tien nieuwe nesten in Zevenaars park Rosorum: ‘Kwestie van goodwill en fatsoen om vogels met rust te laten’

  ZEVENAAR - De roekenkolonie, waarvan twee weken geleden 24 nesten werden verwijderd in het Zevenaarse park Rosorum, heeft daar inmiddels zo'n tien nieuwe nesten gebouwd. ,,Ze zitten nu tien, vijftien meter verderop, aan de overkant van het water”, wijst Frank Maurits. De Zevenaarse hobbyfotograaf en natuurliefhebber trok aan de bel toen hij zag dat een bedrijf de roekennesten uit de bomen haalde.
 1. De Fotoacademie: zo beoordeelt Tom Meerman jullie zonfoto's
  Play

  De Fotoacade­mie: zo beoordeelt Tom Meerman jullie zonfoto's

 2. Otterloseweg uren afgesloten door twee gaslekken in Wekerom
  Play

  Otterlose­weg uren afgesloten door twee gaslekken in Wekerom

Liemers