Als 'De boeven uit Loo' deed de groep Laveloos in 2018 voor het laats mee en werden eerste in de optocht in Loo en derde in Groessen.
Volledig scherm
PREMIUM
Als 'De boeven uit Loo' deed de groep Laveloos in 2018 voor het laats mee en werden eerste in de optocht in Loo en derde in Groessen. © Eigen foto

Loose carnavalsgroep kan wéér niet meedoen aan optocht door ontbreken bouwruimte

LOO - Door een tekort aan bouwruimte kan de Loose carnavalsgroep Laveloos voor het tweede jaar op rij niet meedoen aan de optocht. ,,Het wordt een steeds groter probleem in de regio.’’

Voor Uwe Xaver (21) en zijn vrienden is carnaval de leukste tijd van het jaar. Het begint al in de zomer met het verzinnen van een thema voor de wagen. ,,En na maanden hard werken wordt er met het hele dorp vier dagen feest gevierd.”

Maar dit jaar werd de vriendengroep voor het tweede jaar op rij teleurgesteld. Er is geen ruimte voor ze om te bouwen.

Sinds 2015 bouwen Xaver en zijn vrienden grote carnavalswagens onder de naam CV Laveloos. Dat gebeurde altijd in de schuur van een groot veebedrijf in het Duivense Broek. Elk jaar viel de groep in de prijzen; waaronder drie keer eerste plaats bij de Loose carnavalsstoet. Maar sinds vorig jaar heeft de eigenaar van het veebedrijf de schuur zelf nodig. ,,We nemen het hem niet kwalijk, onze wagen neemt driekwart van de schuur in beslag. En dat maanden aan een stuk. We vinden het natuurlijk wel jammer, maar hebben er alle begrip voor”, zegt Xaver. 

Halsoverkop ging de vriendengroep op zoek naar een nieuwe bouwlocatie, maar tevergeefs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers