Volledig scherm
De politie praat met getuigen na de aanrijding op de Oostsingel (N810). © AS Media

Man uit Giesbeek (20) in kritieke toestand na ongeval, voetbalclub schrapt wedstrijden

DUIVEN/GIESBEEK - Een 20-jarige fietser uit Giesbeek is zaterdagmorgen rond 05.40 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Oostsingel (N810) in Duiven. De situatie is zo ernstig, dat zijn voetbalclub G.S.V. '38 de wedstrijden van het eerste en tweede team zondag heeft afgelast.

Morgen is er om half elf bijeenkomst op de club. Bij GSV’38 keept Lars in het tweede elftal. „Hij is bij ons niet alleen keeper”, zegt secretaris Gerben Tiel. „Hij is ook clubscheidsrechter en leider van de A2, waar jongens van 17 en 18 jaar in spelen voor ze doorstromen naar de senioren.”

Het slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe de auto en de fietser ter hoogte van de kruising met de Broekstraat met elkaar in botsing hebben kunnen komen. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse.

Aanhoudingen
De automobilist is na het ongeval doorgereden. De politie heeft vier 'betrokkenen' uit Duiven (27 tot en met 30 jaar oud) aangehouden.De politie was na het ongeval een klopjacht begonnen omdat de automobilist was doorgereden. Niet veel later werd de auto die vermoedelijk bij het ongeval betrokken was, gevonden in Duiven. Daar werden ook de vier Duivenaren aangehouden.

De politie onderzoekt het ongeval.

Liemers