Wout Tiedink (rechts) met Roy Kruithof.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout Tiedink (rechts) met Roy Kruithof. © Jan Ruland van den Brink

Mensen met een beperking in dienst nemen is ‘te ingewikkeld’

DUIVEN - Het wordt een bedrijf ‘te ingewikkeld’ gemaakt om mensen met een beperking in dienst te nemen. Dat vindt Wout Tiedink, afdelingsmanager bij de Makro in Duiven. ,,Bureaucratisch, omslachtig en niet transparant.’’

Roy Kruithof (22) heeft een leerachterstand en werkt op de afdeling Home bij de Makro in Duiven. Na twee jaar kreeg hij deze maand een vast contract aangeboden.  ,,Ik zit hier goed op mijn plek’’, zegt Kruithof. Hij is een van de zes werknemers die een beperking hebben.

Kruithof heeft ook twee jaar bij supermarkt Albert Heijn gewerkt. Daarna werd zijn jaarcontract niet verlengd. ,,Mensen zoals Roy moeten vaak om de twee jaar een nieuwe baan zoeken. Terwijl zij juist structuur, duidelijkheid en vertrouwen nodig hebben’’, zegt Wout Tiedink.

Ongeveer de helft van de Nederlanders met een beperking heeft werk. De andere helft niet. ,,Terwijl de meeste van hen wel graag willen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers