JV 04022018 Westervoort Carnaval optocht / Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
JV 04022018 Westervoort Carnaval optocht / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Minderjarig en dronken tijdens carnaval? Duiven en Liemers gaan in gesprek met ouders

DUIVEN/ WESTERVOORT - Jongeren onder de 18 in Duiven en Westervoort die een borrel drinken tijdens carnaval riskeren een fikse boete en een doorverwijzing naar Bureau HALT. De gemeenten controleren op de openbare weg en werken samen met de politie.

Het is voor het eerst dat Duiven en Westervoort alcoholcontroles aankondigen tijdens de carnaval, die start op 22 februari en eindigt op 25 februari. De gemeenten doen dat onder andere op Facebook en ze richten zich vooral op minderjarige jongeren.

,,Als ze drank bij zich hebben of nuttigen worden ze aangesproken en bekeurd. In overleg met de ouders willen we de jongeren doorverwijzen naar bureau HALT”, zo meldt een woordvoerster van beide gemeenten. HALT houdt zich bezig met het voorkomen, bestrijden en straffen van jeugdcriminaliteit.

Quote

We beginnen in Loo en daarna gaan we naar Groessen

Gemeente Duiven

De boetes variëren. Kinderen onder de 16 jaar riskeren een bekeuring van 45 euro, 16- en 17-jarigen die worden betrapt met alcoholhoudende drank betalen 95 euro. De gemeenten zetten drie buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in en de politie is met zes man aanwezig.

Op welke locaties er wordt gecontroleerd, wil de gemeentewoordvoerster niet zeggen. Dan is het verrassingseffect weg. ,,We beginnen in Loo en daarna gaan we naar Groessen”, wil ze nog wel kwijt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Tien ‘coronaboetes’, maar vooral waarschuwingen in de Liemers
    PREMIUM

    Tien ‘coronaboe­tes’, maar vooral waarschu­win­gen in de Liemers

    ZEVENAAR/ WESTERVOORT - Inwoners van de Liemers houden zich redelijk goed aan de strikte regels die zijn opgelegd vanwege het coronavirus. Handhavers van de gemeenten Duiven en Westervoort moesten het meest in actie komen met respectievelijk zeven en twee boetes. De personen die op de bon geslingerd werden, begaven zich in veel gevallen op verboden terrein. Westervoort en Duiven hebben voetbalkooien en skateparken afgesloten.

Liemers