De rioolwaterzuivering in Duiven. Het waterschap onderzoekt de mogelijkheid voor een zonneveld op het 'bruine' terrein op de voorgrond. Ook wordt gekeken naar extra windturbines.
Volledig scherm
PREMIUM
De rioolwaterzuivering in Duiven. Het waterschap onderzoekt de mogelijkheid voor een zonneveld op het 'bruine' terrein op de voorgrond. Ook wordt gekeken naar extra windturbines. © Jan Ruland van den Brink

Mogelijk extra windturbines bij Nieuwgraaf; waterschap maakt plan voor zonnevelden

DUIVEN - Waterschap Rijn en IJssel onderzoekt de mogelijkheid om extra windmolens te bouwen nabij de waterzuivering op industrieterrein Nieuwgraaf in Duiven. De bouw van extra windturbines is onderdeel van een uitgebreid plan van het waterschap om meer groene energie op te wekken en het verbruik van aardgas te verminderen.

7 reacties

 • petra damme

  2 maanden geleden
  Duiven is goed bezig. de bedrijven terrein weer uitbreiden. Laat de bedrijven zelf zonnepanelen erop gooien. Alles vd bedrijven terrein. Voor de inwoners helemaal niets , ze luisteren nog geen eens naar de inwoners
 • joan willems

  2 maanden geleden
  Begrijp 1 ding niet; wordt behalve de energie transitie ook volop gesproken over het verdwijnen van bio diversiteit in de natuur. Dan gaan we hele velden vol leggen met zonnepanelen, zodat alle schaarse weidevogels ook geen ruimte meer hebben? Eerst de blokkendozen vol en dat mogen ze van mij vanuit de overheid gaan verplichten. Behalve dit heeft Duiven nog een plan voor 93 hectare zonnevelden in het Broek. Hoop dat natuurorganisaties hier tegen in verweer gaan. Het Broek moet groen blijven!!
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  We willen allemaal doen alsof we deugen met groene energie, maar de windmolens en zonnepalen moeten dan wel in een ander deel van het land komen te liggen. Zo belangrijk is het milieu voor ons dus....
 • Hans Heerink

  2 maanden geleden
  Goed plan. Of er straks 2 of 10 windmolens staan maakt ook niet uit. Van zo'n zonneveld heeft ook vrijwel niemand last want er is bijna geen zicht op. Natuurlijk gaan alle bestaande, en natuurlijk ook weer nieuwe, actiegroepen weer uit hun dak ook al woont het overgrote deel van die klagers al helemaal niet in de buurt van die locatie.
 • Pieter Meijer

  2 maanden geleden
  Ja, Ja geef je ze één vinger willen ze weer de hele hand. Ze krijgen al twee Giga windmolens bij de AVR. Zoek lekker een andere gemeente want huishoudens in Duiven en Lathum niet mee laten profiteren, ja een direct omwonende binnen de straal van de windmolen.