Mysterieuze breuk in lokale partij in Duiven

DUIVEN - Tot grote verbazing van de partij Lokaal Alternatief, stapt raadslid Karin Bouwmeister (56) uit de partij en richt een nieuwe op. Maar waarom ze precies vertrekt blijft vaag. 

Volledig scherm
Karin Bouwmeester. © Paul Rapp

Bouwmeister kan zich niet meer vinden in de richting waar Lokaal Alternatief uitgaat. ,,De verschillende inzichten binnen de fractie pakken helaas niet uit zoals ik het had gehoopt en verwacht’’, schrijft ze in een brief naar de raad. 

Daarom stapt ze - na anderhalf jaar - uit de partij om DOED (gemeente Duiven, Open, Eerlijk en Democratisch) op te richten. ‘Uit respect’ houdt ze de concrete reden voor haarzelf. ,,We hebben allemaal hetzelfde doel, dus laten we dat niet uit het oog verliezen en vooruit blijven kijken.’’ 

Zetelroof
Het is ongewoon om tijdens een zittingsperiode uit een partij te stappen. ,,We waren erg geschrokken’’, aldus Lokaal Alternatief fractievoorzitter Piet Dijkstra. Bouwmeister behoudt haar zetel, dus in theorie is er sprake van zetelroof. Maar Lokaal Alternatief benadrukt dat ‘ze het volste recht heeft om dit te doen’. 

De grootste partij van de gemeente Duiven heeft dus nu een zetel minder, zes in plaats van zeven. ,,We staan niet te juichen, maar we respecteren haar keuze’’, aldus Dijkstra. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers