UWV-vlag
Volledig scherm
PREMIUM
UWV-vlag © ANP

Na een korte hik weer daling van aantal WW-uitkeringen in de Liemers

DUIVEN/ZEVENAAR - Het aantal WW-uitkeringen in de Liemers is in de maand februari weer in een dalende lijn terecht gekomen. Per 1 maart ontvangen 2.105 inwoners een WW-uitkering. Dat is net zoveel als begin dit jaar, maar het zijn er tientallen minder dan een maand geleden.

Het is vorig jaar hard gegaan met de daling van het aantal WW-uitkeringen: van 2.800 naar 2.104. Sinds de jaarwisseling leek er echter een kentering te komen in deze daling en groeide het aantal uitkeringsgerechtigden weer.

Deze korte periode van stijging heeft er volgens het UWV mee te maken dat in de wintermaanden in sommige sectoren minder werk is. Denk aan de landbouw of in de horeca. De verwachting is dat het aantal uitkeringsgerechtigden in de Liemers voorlopig zal blijven dalen. Dat heeft vooral te maken met een schreeuwend tekort aan personeel binnen onder andere de zorg, de transportsector en techniek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers