Bloemen voor de woning in Duiven waar het gezinsdrama plaatsvond.
Volledig scherm
Bloemen voor de woning in Duiven waar het gezinsdrama plaatsvond. © Theo Kock

Nabestaanden kunnen in kapel nog één keer stilstaan bij gezinsdrama Duiven: ‘Verlies houdt ze nog steeds bezig’

DUIVEN - Nabestaanden van het gezinsdrama in Duiven kunnen hun verdriet volgende week donderdag nog één keer delen in de zogenoemde Witte Kapel in het dorp. Een speciale stilteruimte wordt daar vrij voor gehouden.

Bij het drama kwamen Jan (64), Lenie (58) en dochter Leja (20) nog vóór een woningbrand aan de Roodwilligenstraat in Duiven om het leven. Wat zich precies in het huis heeft afgespeeld, is voor de buitenwereld nog altijd onduidelijk.

Predikant Jolande van Baardewijk merkt dat voormalig buren, collega’s, medestudenten en vrienden van Leja nog altijd bezig zijn met het verlies.

Gedicht of muzieknummer

Daarom wordt de stilteruimte van de Witte Kapel nog één avond opengesteld voor mensen die willen napraten of hun verdriet op een andere manier willen uiten. Het kan bijvoorbeeld gaan om het voorlezen van een gedicht of het draaien van een muzieknummer met een bijzondere betekenis, vertelt Van Baardewijk.

Belangstellenden zijn donderdag 5 maart vanaf 19.30 uur welkom aan de Rijksweg 56 in Duiven. In de Witte Kapel konden mensen eerder al een kaarsje aansteken of boodschap achterlaten in een boek, dat naar de familie van de overledenen is gestuurd.

Liemers