Volledig scherm
Loods 5, een van de andere vestigingen. © Victor van Breukelen

Nieuwe woonwinkel Loods 5 goed voor tientallen banen: ‘Duiven wordt op de kaart gezet’

DUIVEN  - Zaandam, Sliedrecht, Maastricht en Amersfoort hebben er een en Duiven vanaf eind dit jaar ook. Pal aan de snelweg A12, vlakbij Ikea, verrijst woonwarenhuis Loods 5. Het bedrijf start nog deze zomer met de werving van personeel. ,,We verwachten eind 2019 tientallen nieuwe collega’s te verwelkomen”, meldt Pieter van Rossum namens Loods 5.

Quote

Met de komst van Loods 5 wordt niet alleen Duiven op de kaart gezet, maar ook de regio

Ton Spaargaren, Wethouder Duiven

Het nieuwe pand in Duiven telt circa 19.000 vierkante meter en de bouw vordert gestaag. ,,We zetten nu alle zeilen bij om voor de bouwvak het pand wind-en waterdicht te hebben. Op dit moment worden de vensters geplaatst”, aldus Van Rossum, die benadrukt dat er op eigen terrein wordt geparkeerd.

,,Onder het pand komt een ruime parkeerplaats met voldoende parkeergelegenheid voor klanten, deelnemers en personeel.”

De aanleg van parkeerplaatsen op eigen terrein was een eis van de gemeente Duiven, dat wil voorkomen dat de toch al hoge parkeerdruk in het gebied verder toeneemt.

,,Het hanteren van en vasthouden aan parkeernormen bij ruimtelijke ontwikkelingen is van groot belang om de vraag naar en aanbod van parkeerplaatsen met elkaar in evenwicht te houden”, meldt wethouder Ton Spaargaren van Duiven. 

Duiven en regio op de kaart

Volledig scherm
Loods 5 in Duiven in aanbouw. © Pim Roelofs

Duiven is blij met de komst van een grote speler op het gebied van lifestyle- en interieurartikelen.

Spaargaren: ,,Ik wil voorop stellen, dat een ondernemer als Loods 5 zelf de locatie kiest die voor haar aantrekkelijk is om het ondernemerschap uit te voeren. Ik kan mijzelf voorstellen dat zij daarbij aandacht heeft voor een goede bereikbaarheid en zichtbaarheid van het bedrijventerrein. Met de komst van Loods 5 wordt niet alleen Duiven op de kaart gezet, maar ook de regio.”

Kenmerkend is de grote erker over twee lagen in de gebogen zijde van de buitenrand. Daar komt horeca. ,,We zijn erg blij dat Loods 5 aandacht heeft besteed aan de uitstraling van het pand dat een belangrijke zichtlocatie inneemt op bedrijventerrein Nieuwgraaf. Het pand is van zowel de A12 als de Rivierweg goed zichtbaar”, aldus Spaargaren, die regelmatig een kijkje neemt op de bouwplaats.  

De nieuwbouw in Duiven lijkt op die in Zaandam, met horizontale vensters. Het parkeerdeel op de begane grond wordt straks aan de buitenrand afgeschermd door beplanting.

,,Op die wijze lijkt de winkel te zweven in het groen”, beschrijft Van Rossum de toekomstige situatie. Op de plek waar nu Loods 5 wordt gebouwd, stond tot begin dit jaar een leegstaand en verouderd bedrijfspand. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers