Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Nog even geduld voor automobilisten op de Westsingel

Duiven - Automobilisten moeten nog even geduld hebben op de kruising van Westsingel met de Rijksweg in Duiven. De wachttijden voor de verkeerslichten zijn lang. Maar de gemeente wil de kruising nog niet aanpakken. Dat heeft alles te maken met de doortrekking van de A15. 

,,We willen geen maatregelen nemen waar we later spijt van krijgen’’, zegt een woordvoerder van de gemeente Duiven. De verwachting is dat Duivenaren na aanleg van de doortrekking van de A15 andere routes zullen kiezen om van en naar huis te rijden. Aan de oostkant van het dorp kan het dan drukker worden.

Voorspellen

,,Maar de verkeersmodellen die we gebruiken om toekomstige drukte te berekenen, geven geen eenduidig beeld’’, zegt de woordvoerder. ,,Daardoor is het voor ons lastig om te voorspellen hoe druk het straks wordt aan de westkant van Duiven. We kunnen wel een turbo-rotonde aanleggen. Maar als achteraf blijkt dat dit niet nodig was, dan ben je veel geld kwijt.’’

Hetzelfde geldt voor een gewone rotonde. Als blijkt dat het straks veel drukker is dan zal Duiven alsnog de rotonde om moeten bouwen tot een turbo-variant. ,,Daarom stellen we de gemeenteraad voor om voorlopig niets te doen op die kruising.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers