De mannen van het waterschap bij de 'scheur' in de dijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De mannen van het waterschap bij de 'scheur' in de dijk. © Jan Ruland van den Brink

Oefenen met hoogwater: ‘Er wordt gesimuleerd dat het water 16.90 meter hoog staat’

GROESSEN - Het water staat al twee weken hoog. Twintig centimeter hoger dan in 1995. De dijken zijn verzadigd en er is een dreigende dijkdoorbraak.

4 reacties

 • Titus

  3 jaar geleden
  Alertheid kan nooit kwaad. Reden genoeg om alles in de gaten te houden, omdat zoiets als in 95/96 zo weer voor kan komen, al hoop ik dat niet!  Maar of het allemaal voldoende is, soms slaat de twijfel toe, houdt men wel met alles rekening, is er nauw contact met de bevolking en worden besluiten bij noodsituaties  rationeel genomen?
 • Joris

  3 jaar geleden
  Maak u geen illusies mensen, als een dijk hier niet doorbreekt, dan komt het gevaar wel vanuit Duitsland... en we zitten hier zomaar met 3,5 meter water als het echt mis zou gaan !In mijn woning kan ik dan naar zolder vertrekken !
 • Piet Paaltjes

  3 jaar geleden
  ze komen er nog wel achter die pannenkoeken. Als het echt zover is zitten ze hoog en droogUtrecht aan zee ...daar helpt een dijkoefening niet meer hoor
 • Rijnwaardenaar

  3 jaar geleden
  en dan net als in 95/96 waarbij het water echt zo hoog staat moet/kan de lokale bevolking met hulp van bedrijven beter inschatten hoe de situatie is dan dat het "crisis centrum" in (toen) Nijmegen dat kan. En ja ik was erbij.

Liemers