Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Olympisch bokser uit Duiven die ex met dood bedreigde krijgt werkstraf

updateARNHEM – De 31-jarige bokser Peter M. uit Duiven is maandag door de militaire kamer van de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur voor het bedreigen van zijn ex-vriendin in Arnhem in 2017, het vernielen van spullen, het mishandelen van haar vader en wapenbezit.

M. is een bekende bokser. In 2016 mocht hij als eerste Nederlander sinds 1992 meedoen aan de olympische spelen. Hij schopte het tot de achtste finale.'

‘Ik vermoord jou’

Maandag werd hij veroordeeld voor het bedreigen van zijn ex. Hij stuurde de vrouw met wie hij een kind heeft berichten met teksten als: ‘Ik vermoord jou, je vader, je moeder en alles waar je van houdt als je weg gaat en er een andere man gaat komen.’ Ook schreef hij: ‘Neem mijn kind af en ik neem jouw leven en dat van iedereen die jou lief is.’

De officier van justitie eiste twee weken geleden een lagere werkstraf. Hij zag geen bewijs voor de mishandeling. De rechtbank wel. Toen de vader van de vrouw haar dochter hielp met het verhuizen van spullen uit de woning ontstond er ruzie tussen de ex-geliefden. 

De man wilde zijn ex-vriendin slaan, haar vader sprong ertussen en hield een gereedschapskoffer boven zijn hoofd. De klap landde op de koffer, die vervolgens tegen het hoofd van de vader terechtkwam. De vader liep een wond bij zijn wenkbrauw op.

Geen stalking

De rechtbank zag met de officier van justitie geen bewijs voor stalking. Ze hield er in haar vonnis rekening mee dat de vrouw in het sturen van berichten aan de man ook harde woorden gebruikte.

Verder verwijt de rechtbank het de man dat hij geweld heeft gebruikt toen hij in dienst was bij Defensie, terwijl van een militair meer zelfbeheersing mag worden verwacht. Ook vindt ze het kwalijk dat hij weinig verantwoordelijkheid heeft genomen voor wat hij heeft gedaan. De man moet zevenhonderd euro schade aan het vernielde meubilair aan zijn ex vergoeden.

De bokser heeft Defensie inmiddels de rug toegekeerd. Hij wil zich op zijn carrière richten en hoopt zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. De Nederlandse Boks Bond heeft M. vanwege de bedreigingszaak onlangs geschorst tot 1 oktober. 

Op vrijspraak gerekend

Peter M. (31) zegt verbaasd te zijn over zijn veroordeling. De rechtbank in Arnhem legde hem maandag een werkstraf van 60 uur op. ,,Ik had dit niet verwacht”, reageert de bokser uit Duiven. ,,Het is onterecht. Ik had eigenlijk wel op vrijspraak gerekend.”

Op de zitting ontkende hij dan ook alle aantijgingen van zijn ex-partner aan zijn adres. M. ziet de veroordeling als een verloren eerste ronde. Hij voelt zich echter niet verslagen. ,,Mijn advocaat gaat het vonnis bestuderen. Ik ga zeker in hoger beroep.”

Liemers