Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

OM wil celstraf voor man uit Groessen die stiefdochtertje intiem zou hebben betast

ZUTPHEN / GROESSEN - Een 34-jarige man uit Groessen moet, als het aan de officier van justitie ligt, veroordeeld worden tot 20 maanden cel, waarvan 10 voorwaardelijk, voor het indringend betasten van zijn stiefdochtertje, voor wie hij als een vader was. De officier van justitie eiste die straf maandag voor de rechtbank in Zutphen.

De man bracht elke avond zijn stiefdochtertje naar bed. Daarbij las hij het meisje voor en zij hem. En zat hij ook erg vaak aan haar plassertje, vertelde het meisje in een speciale kinderverhoorstudio aan de politie. Het begon in augustus 2016 toen ze 6 was, of zoals ze zelf ook aangaf: toen ze begon met lezen voor school. En het stopte toen ze papa ineens niet meer mocht zien, eind december 2018.

In 2018 vertrouwde de oma van het meisje het niet, toen het meisje begon over pijn en irritatie. “Er zit toch niemand aan je plassertje”, had oma gevraagd. ,,Nee, behalve papa dan”, was het antwoord. Daarop heeft oma aangifte gedaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers