Oversteken bij Ikea in Duiven. Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Oversteken bij Ikea in Duiven. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Ondernemers luiden noodklok over verkeersdruk op Nieuwgraaf Duiven

DUIVEN - Ondernemersvereniging Lindus luidt de noodklok over de toenemende verkeersdruk op Nieuwgraaf in Duiven. Lindus pleit in haar laatste nieuwsbrief opnieuw voor maatregelen om te voorkomen dat bedrijven onbereikbaar worden.

Aanpak van de verkeerssituatie op Nieuwgraaf is volgens de ondernemers urgent, omdat het aantal bezoekers van het Duivense bedrijventerrein komende tijd naar verwachting fors toeneemt.

Nieuwgraaf trekt nu ongeveer 4 miljoen bezoekers per jaar. Met de opening van woonwinkel Loods5 (komend najaar) en bouwmarkt Hornbach (in het voorjaar van 2020) stijgt dat aantal naar 6 tot 7 miljoen per jaar.

In 2021 wordt de opening van Fresh & Fast verwacht, met diverse horeca- en recreatiegelegenheden. Om de komst van Fresh & Fast in Duiven mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan nog worden gewijzigd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers