Volledig scherm
PREMIUM
Een bus van Breng. © Hans Broekhuizen/DG

Onderzoek naar snelle buslijn tussen Arnhem en Zevenaar

DUIVEN - Onderzoek moet uitwijzen of een snelle buslijn tussen Arnhem, Westervoort, Duiven en Zevenaar mogelijk is.  Een snelle buslijn is een wens van de Liemerse gemeenten omdat ze hopen dat openbaar vervoer zo een alternatief wordt voor de auto. ,,Maar dan moeten er wel vrijliggende busbanen komen. Want niemand gaat met de bus als die vervolgens in de file staat’’, zegt Duivens wethouder Ton Spaargaren.

Elke ochtend staat er file de Liemers uit richting Arnhem en 's avonds weer de Liemers in van Arnhem richting Zevenaar. ,,Daarom hameren wij zo op verbreding van de snelweg A12’’, zegt Spaargaren. ,,En denken we mee met Rijkswaterstaat over hoe om te gaan met de werkzaamheden aan de IJsselbruggen die gepland staan voor 2021. Openbaar vervoer kan een alternatief zijn, maar dan moet het OV wel beter zijn dan nu het geval is.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers