Volledig scherm
© Thinkstock

Ongeveer één op de twaalf inwoners van Duiven drinkt 'te veel’

DUIVEN/ZEVENAAR - De gemeente Duiven behoort tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die overmatig alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen. 

Quote

Hiermee staat Duiven in de Gelderse ranglijst op een gedeelde achtste plek.

Ongeveer één op de twaalf inwoners van de gemeente Duiven is volgens Afkickkliniekwijzer een overmatige drinker. Hiermee staat Duiven in de Gelderse ranglijst op een gedeelde achtste plek. In de kleine gemeente Rozendaal wordt relatief gezien het meest overmatig gedronken (12 procent). Van de Liemerse gemeenten staat alleen Duiven in de top twintig van Gelderland.

Slechts 4 procent te veel in Doesburg

De Doesburgers lijken qua hoeveelheid betrekkelijk weinig alcohol te drinken. In Doesburg drinkt ‘slechts’ 4 procent overmatig. Daarmee is zij na Arnhem de meest ‘gezonde’ gemeente van Gelderland. Ook in Doetinchem kunnen ze zich inhouden (6 procent), al moet gezegd worden dat de percentages allemaal dichtbij elkaar liggen. 

Westervoorters houden zich koest

Ook over de Westervoorters valt te zeggen dat ze zich over het algemeen aardig koest houden. Bijna de helft van de inwoners drinkt niet meer dan één glas alcohol per dag. In Zevenaar daarentegen drinkt 63 procent van de inwoners meer dan deze norm. Doesburg heeft weliswaar weinig overmatige drinkers, 61 procent neemt meer dan zeven glazen alcohol per week in. 

Afkickkliniekwijzer baseert zich op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op een rij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers