Tonny Gerritsen van projectontwikkelaar Lithos Bouw en Ontwikkeling (links) wil nog steeds bouwen in Groessen. Rechts Gerry en Koos Aaldering, de eigenaren van de grond van het voormalige kassencomplex van Bloemkwekerij Aaldering.
Volledig scherm
PREMIUM
Tonny Gerritsen van projectontwikkelaar Lithos Bouw en Ontwikkeling (links) wil nog steeds bouwen in Groessen. Rechts Gerry en Koos Aaldering, de eigenaren van de grond van het voormalige kassencomplex van Bloemkwekerij Aaldering. © Theo Kock

Ontwikkelaar zet bouwproject in Groessen door ondanks afkeuring gemeente: ‘Een locatie mét vraag, wat is daar op tegen?’

GROESSEN - Hoewel de gemeente Duiven het project niet goedkeurt, zet ontwikkelaar Lithos Bouw en Ontwikkeling de plannen voor woningbouw in Groessen gewoon door. ,,Er is een locatie en er is vraag. Wat kun je daar op tegen hebben?”, vraagt ontwikkelingsmanager Jarno van de Kruisweg zich af.

8 reacties

 • Groessenaar

  1 week geleden
  Bouwen voor betaalbare woningen in Groessen. 1 te weinig woningen. 2 wat er vrij komt veulste duur!!! Momenheel 3 huizen te koop de goedkoopste 525.000 k.k.
 • Ook

  1 week geleden
  Het argument dat de wethouder hier noemt naast wat er met de raad is overeengekomen (een valide argument) is natuurlijk belachelijk (onvoldoende ambtelijke capaciteit) want dat kan feitelijk geen argument zijn, omdat de wethouder daarmee de argumenten van de ontwikkelaar verder bevestigt. Alweer een voorbeeld van duidelijk tekortschietende bestuurlijke kwaliteit binnen het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven. Misschien toch maar eens denken aan herindeling.
 • W W

  1 week geleden
  Gemeente heeft helemaal gelijk, alles volbouwen doen ze maar lekker in de randstad. Liemers steeds meer volbouwen, zitten behalve eventuele toekomstige eigenaren niemand te wachten. Goed dat de ambtenaren zich niet laten leiden door ongefundeerd gescheld en gewoon netjes de regels volgen.
 • E. Uphoff-kersten

  1 week geleden
  Weer eens het bewijs dat ambtenaren er absoluut niet voor de burgers zijn, maar om hen tegen te werken. Enkel om hun eigen machtspositie uit te dragen door ervan te genieten. Vooral de poot stijf houden om geen gezichtsverlies lei(ij)den!!
 • Batistuta

  1 week geleden
  Bij (lokale) overheden is alleen plaats voor vriendjes als het om handel en ontwikkeling gaat. Daar zal hij of de grondeigenaren dan niet bij horen. Zelfs algemeen belang moet dan wijken of het feit dat je dan ff iets harder moet werken dan anders. Zou wat zijn als ambtenaren niet om 17 uur thuis zijn. Gruwelijke schande.
 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Liemers