Volledig scherm
JV 30102018 Duiven Drukte file A12 Duiven Zevenaar West rond 1630-1645 / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Pinkstersdrukte op de A12 bij Duiven

UpdateDUIVEN - Het is de hele dag al druk op de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem. Rond 15.30 uur stond er een file van 5 kilometer van knooppunt Oud-Dijk tot en met Duiven. Volgens de ANWB levert dit een vertraging van ongeveer 15 minuten. De file is mede te danken aan de traditionele vakantiedrukte rond Pinksteren. 

Vanmorgen vroeg stond er al een file van ongeveer 5 kilometer.  Waar deze normaliter in de loop van de ochtend afneemt, zorgt het vakantieverkeer er juist voor dat het steeds drukker wordt. 

De verwachting is dat het vandaag de hele dag druk blijft op de A12 van de Duitse grens tot knooppunt Velperbroek. Veel Duitse toeristen maken de oversteek naar Nederland om daar het pinksterweekeinde te verblijven. Daarnaast is de A12 altijd al een drukke verkeersader met regelmatig files of langzaam rijdend verkeer.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers