Volledig scherm
PREMIUM
Kruising Broekstraat met Oostsingel in Duiven. © Bart Harmsen

Politie controleert op kruising Oostsingel en Broekstraat: ‘Rijd niet door rood’

DUIVEN - ‘Volg de verplichte rijrichtingen, rijd niet door rood en houd u netjes aan de maximumsnelheid’.  De politie kondigt op Facebook intensieve verkeerscontroles aan op de beruchte kruising op de Oostsingel en de Broekstraat in Duiven. De controles vinden plaats op verzoek van de gemeente Duiven.

Al sinds november 2016 toen een jongen daar verongelukte, is er de roep dat de kruising veiliger moet. De kruising is atypisch, omdat verkeer op zowel de Broekstraat als de Oostsingel - een provinciale weg - niet mag afslaan. Bestuurders kunnen alleen rechtdoor rijden. De kruising met verkeerslichten oogt overzichtelijk, maar toch gebeuren er bovengemiddeld veel ongevallen. De politie registreerde er tussen 2012 en 2016 vijftien. Veel daarvan gebeurden omdat een bestuurder op de Broekstraat door rood reed.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers