Politie: snel meer duidelijkheid over fatale woningbrand Duiven

videoDUIVEN - Over de oorzaak van de fatale woningbrand in Duiven, waarbij vrijdag drie mensen overleden, heerst nog veel onduidelijkheid. Medewerkers van de forensische opsporing hebben vrijwel het gehele weekeinde onderzoek gedaan bij het huis aan de Roodwilligenstraat.

,,We hebben nu best een idee in welke richting we moeten denken’’, zegt een politiewoordvoerder vandaag aan het eind van de middag. ,,Maar we moeten dingen eerst 100 procent zeker weten.’’

Na het weekeinde zou er meer bekend moeten worden over het ontstaan van de brand en de identiteit van de slachtoffers. 

Identificatie slachtoffers nog niet klaar

Volledig scherm
De politie bij de woning aan de Roodwilligenstraat in Duiven. © Theo Kock

Iedereen in de directe omgeving van de familie gaat ervan uit dat bewoners Jan en Lenie en hun dochter Leja om het leven zijn gekomen, maar ook daar kon de politie de afgelopen dagen geen helderheid over verschaffen.

Een schouwarts, die onderzoek doet naar sterfgevallen, arriveerde zaterdagochtend. Dat duidt er op dat de lichamen van de slachtoffers toen nog in het huis lagen. Volgens de politie is de identificatie nog niet afgerond. ,,En dat is wel essentieel om verdere dingen te kunnen zeggen.’’

Niet verzegeld

Agenten hebben de voorbije nachten een oogje in het zeil gehouden bij de woning van de brand, om zo te voorkomen dat sporen voor het onderzoek verloren gingen. Het huis is volgens de politiewoordvoerder niet verzegeld geweest.

De afzetlinten in de straat waren vanaf zaterdagmorgen verdwenen. Een agent ter plaatse verklaarde dat die vooral bedoeld waren om de hulpdiensten tijdens de brand hun werk te kunnen laten doen.

Liemers