Volledig scherm
Ina en Rob Weijers komen uit de fles van De Nathalzen tevoorschijn. © Deo Peelen

Prinses Ina zwaait de scepter in Loo

LOO – Carnavalsvereniging De Nathalzen uit Loo heeft een verrassende Loose Avond achter de rug. In tegenstelling tot voorgaande jaren kwam er zaterdag geen man als prins, maar een vrouw als prinses uit de grote Nathalzenfles tevoorschijn.

Ina Weijers gaat de scepter zwaaien bij De Nathalzen. Haar man Rob is adjudant. Hun leus: 'Met Ina als prinses is carnaval in Loo een groot succes'.

Tweede keer
Prinses Ina I volgt prins Johnny (Tilleman) op. Het is voor de tweede keer in de geschiedenis van De Nathalzen dat een prinses het voor het zeggen heeft. Eind jaren zeventig was het Thea IJzermans die de primeur had.

Geheim
Ina Weijers wilde die rol ook graag eens vervullen. Toen Ina en Rob Weijers afgelopen najaar werden gevraagd om De Nathalzen te vertegenwoordigen, stelden ze de vereniging voor om Ina als prinses naar voren te schuiven en Rob tot adjudant te benoemen. „Ik vind het geweldig om De Nathalzen een seizoen lang te vertegenwoordigen", zegt Ina. „Carnaval in Loo leeft. Er viel zaterdag een last van me af toen ik eindelijk uit de fles mocht springen. Wekenlang hebben we het geheim gehouden."

Nathals van het Jaar
Op de uitverkochte Loose Avond, de jaarlijkse pronkzitting van De Nathalzen, werd ook de Nathals van het Jaar bekend gemaakt. Dit is een erkenning voor een persoon of groep die zich inzet voor de Loose gemeenschap. Ditmaal ging de titel naar René en Janine de Kramer, die onder meer Koningsdag en het Halloweenfeest in Loo organiseren. René is president van De Nathalzen.

Liemers