Minke Nieuwboer van Radboudumc spreekt over dementie.
Volledig scherm
PREMIUM
Minke Nieuwboer van Radboudumc spreekt over dementie. © Jan Ruland van den Brink

Professionals Liemers worden bijgeschoold over dementie: 'Zet de mens centraal’

DUIVEN - Zo'n vijftig professionals die in de Liemers werken met mensen die dementie hebben, kwamen maandag naar het symposium 'De mens zien...' in de OG-tent in Duiven.

Stel: een oudere man en vrouw wonen samen nog thuis. Hij heeft dementie. Zij niet. Met wie ga je dan als zorgverlener in gesprek om eventuele vervolgstappen te regelen? Het ligt voor de hand om in zo'n geval met de vrouw te overleggen. ,,Maar dan ga je wel voorbij aan die meneer'', zegt Alie Fokkens. ,,Je vergeet vaak om te vragen: 'Hoe is het voor u?‘”

Fokkens is regisseur van de Keten Dementie de Liemers, een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties in deze regio. Medewerkers van al die organisaties zijn deze maandagmiddag naar de OG-tent in Duiven gekomen voor het symposium ‘De mens zien...’, hier kunnen ze onder meer verschillende workshops volgen.

De middag past volledig bij het doel van de keten: passende zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten in de Liemers, door middel van afstemming en samenwerking. De vraag naar deze specifieke zorg en ondersteuning groeit ook hier alsmaar verder en zal naar verwachting blijven groeien.

Quote

We spreken er weinig over, alsof het wel meevalt

Alie Fokkens, regisseur van de Keten Dementie de Liemers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers