Bij basisschool De Droomgaard in Duiven staat deze week een kok voor de klas. Van links naar rechts: Marc Bos, Anna, kok Charles Ek en Mahmoud.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij basisschool De Droomgaard in Duiven staat deze week een kok voor de klas. Van links naar rechts: Marc Bos, Anna, kok Charles Ek en Mahmoud. © Jan van den Brink

Professionele kok in de klas moet kinderen verleiden om zelf te koken: ‘Elke dag pieken; dat is toch wat dit vak aantrekkelijk maakt’

Professionele koks staan deze week voor de klas op basisscholen. In Duiven neemt chef-kok Charles Ek, eigenaar van restaurant Tante Blanche uit Brummen, kinderen mee in de geheimen van het koksvak.

1 reactie

  • Elbert Jansen

    2 maanden geleden
    Valt me op dat steeds meer, vooral jongeren en ook ouderen, niet kunnen of willen koken. Jongeren is dat blijkbaar nooit geleerd en die gaan voor het “gemak” maar wat halen of laten het brengen, wat ook nog eens veel duurder is. Het kost je met de afwas erbij 2 uurtjes op zijn minst plus dat je weet wat je aan zout naar binnen schuift. Je hebt weer een bezigheid. Men heeft er vaak ook geen zin in, terwijl je, als je niet weet hoe het moet, je met een kookboek prima uit de voeten kan.