Ricardo Piqué staakte in 1992 wedstrijd vanwege racisme. ‘Hé Zwarte Piet, je moet beter fluiten’

VIDEOAPELDOORN / DUIVEN - Scheidsrechter Ricardo Piqué werd in december 1992 op het voetbalveld in Duiven uitgescholden voor Zwarte Piet. Hij staakte de wedstrijd en bleek een trendsetter.

6 reacties

 • OWA

  4 jaar geleden
  Drolintzakkie zou beter moeten weten over de zwarte piet. Je haalt wat verhaaltjes door elkaar. En dat maakt hetgeen je beweert alleen nog maar erger. 
 • Heino

  4 jaar geleden
  Racisme is iets wat bij alle volken op deze aardkloot vanaf de verre geschiedenis voorkomt. Helaas is dit nog steeds zo en dit zal ook altijd zo blijven hoezeer men dit graag uit de wereld wil hebben. Daarnaast komt tegenwoordig iedere gebeurtenis in het nieuws die iets met racisme te maken heeft of iets wat daar op zou kunnen lijken. Racisme is een modebeeld en wordt helaas ook vaak gebruikt om het ongenoegen te uiten als men iets niet voor elkaar krijgt.
 • Berend

  4 jaar geleden
  Hulde. Wat een verademing.
 • PB12

  4 jaar geleden
  Aan deze realiteitskerel kunnen de media zoals NTR etc en politici in de gemeenteraden die de intochtorganisators dwingen tot een onzinnige roetveegpiet wat van leren. Ik heb sterk de indruk dat de media de onbenullen actie van Den Bosch toeschouwers (zijn volgens mij geen echte voetballiefhebbers) lekker opkloppen tegen de grote meerderheid die in Zwarte Piet geen racisme zien en dat ook niet accepteren als verwijt van een kleine minderheid. En dat zal zo blijven. Racisme moet verbannen worden , elke vorm in het voetbal. Was volgens mij niet zo'n groot probleem meer in Nederland,
 • Batistuta

  4 jaar geleden
  Goeie realistische kerel. Ook een kerel als scheidsrechter. Chapeau