De zeer gevaarlijke oversteekplaats na de renovatie op de Rijksweg.
Volledig scherm
PREMIUM
De zeer gevaarlijke oversteekplaats na de renovatie op de Rijksweg. © Jan Ruland van den Brink

Rijksweg in Duiven is vernieuwd, maar is ’ie ook veiliger? Deze drie dingen kunnen beter

DUIVEN - Mooi om naar te kijken, die vernieuwde Rijksweg in Duiven, maar de verkeersveiligheid is niet verbeterd. Zo spreken critici over de herinrichting van de aloude weg door het dorp. Inwoners én raadsleden pleiten voor zeker drie aanpassingen.

9 reacties

 • M. Peters

  2 maanden geleden
  Nu rijd ik écht altijd 30 tegenwoordig, dan kom je bij die oversteekplaats, geldt ook op het gewone fietspad als ik zelf de wijk uit rijd elders in Duiven; dan komen die scooters en fietsers zonder enige vorm van remmen over de rotondes, kruispunten etc geblazen! Totale waanzin en dan nog boos zijn ook. Dan denk ik altijd, waarom wel met een fiets met 25km (en dus Vmax) over dergelijke punten, dat doe je met de auto ook niet toch? Met 50 een rotonde pakken? Houd rekening met elkaar en denk na!
 • Marco Sondermeijer

  2 maanden geleden
  Na het opleveren van de weg heb ik bij de gemeente al opmekingen hierover gemaakt. Een zeer onveilige oversteekplaats en met de fiets aankomen op de rotonde Rijksweg/Vergertlaan moet je een haakse bocht nemen naar het fietspad. Daarbij wordt je bijna voor je sokken gereden door auto's. Het is wachten op de eerste gewonde, en aangezien er niets gebeurd met de kritische opmerkingen accepteer Duiven dat. De put wordt pas gedempt als het kalf verdronken is lijkt het wel.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Oversteekplaatsen waar fietsers uit het niets komen en voorrang hebben zijn absolute waanzin. Leuk om fietsers voorrang te geven daar waar het kan (zoals bij rotondes). Maar op plekken waar dit niet verstandig is, moet je de voorrangssituatie gewoon veranderen. En dan maar even het dogma dat fietsers altijd voorrang moeten krijgen laten varen. Wijsheid moet voor dogma's gaan.
 • Frans Appel

  2 maanden geleden
  Op de hoek van de Kastanjelaan en de Rijksweg is wel een oversteekplaats voor voetgangers, maar een zebrapad niet. Welk licht heeft dat zo bedacht ? En de oversteek bij de Lombokstraat, ik kijk altijd heel goed uit voor ik oversteek. Maar verlichting is te duur, je hand uitsteken kost moeite en je mobiel is interessanter dan opletten. Maar het is uiteraard lekker makkelijk om de schuld bij de auto neer te leggen.
 • M.J. Jansen

  2 maanden geleden
  En naast de jumbo zijn al diverse boetes uitgedeeld, en ik meende 300 of 400 euro, dus denk na. Er staat een bord en er liggen waarschuwing tegels alleen laden lossen dus geen personen auto.