Volledig scherm
© Thinkstock

Rond Zevenaar raak je je huis nu het makkelijkst kwijt

ZEVENAAR - Je huis verkopen? In de regio rond Zevenaar had je de afgelopen drie maanden de meeste kans je woning te slijten, voor een redelijke prijs. De verkoop van het aantal huizen is in die NVM-regio met ruim 40 procent gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Vergeleken met die periode stegen de prijzen met 9,3 procent.

Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.

Top vijf
De NVM-regio Duiven en Westervoort, waaronder die twee gemeenten en ook de gemeenten Zevenaar, Rijnwaarden en de kern Didam vallen, staat met die flink aantrekkende huizenverkoop in de Nederlandse top vijf. Alleen in een deel van Twente, Leiden, het Westland en een deel van Zeeland was de stijging groter. De gemeenten in de Liemers bezetten met de stijging van huizenprijzen bovendien plek zeven op de landelijke lijst van regio's.

Een woning rond Zevenaar, Duiven, Westervoort en Lobith kost nu gemiddeld 205.000 euro. Landelijk ligt dat gemiddelde op 234.000 euro.

Stijging
In absolute aantallen werden in het tweede kwartaal in de NVM-regio Duiven en Westervoort 233 woningen verkocht, tegen 166 vorig jaar in die periode. De stijging is te zien voor alle soorten woningen, van rijtjeshuis tot vrijstaande woning of appartement. Daarnaast is een woning 22 dagen eerder verkocht dan de 153 dagen die een woning vorig jaar nog te koop stond.

Arnhem en Nijmegen
Op Rivierenland na is in heel het verspreidingsgebied van de Gelderlander het aantal verkochte huizen meer gestegen dan het landelijk gemiddelde van 15 procent. De regio Arnhem en Nijmegen springt er bovenuit met percentages tussen de 30 en 40 procent.

Rivierenland
​Rivierenland blijft met een stijging van 3,2 procent ver achter in de verkoop van huizen. Er werden 313 huizen verkocht tegen 303 in het tweede kwartaal van vorig jaar. In die regio zijn de verkoopprijzen van woningen met ruim 3 procent gedaald tot een gemiddelde van 235.000 euro. Ook in de regio Zutphen, waaronder de gemeente Bronckhorst, is een daling van prijzen zichtbaar.

In de rest van Gelderland zijn de verkoopprijzen van huizen sinds vorig jaar gestegen.

In onderstaande kaart kunt u per regio zien wat de gemiddelde huizenprijs is en hoeveel de verkoop van huizen er gestegen of gedaald is. Leest u dit artikel in de app, klik dan hier voor de kaart.

Liemers