Volledig scherm
© Politie

Schapen lopen A12 bij Duiven op, snelweg enige tijd dicht

DUIVEN - De A12 richting Arnhem heeft vanavond ter hoogte van Duiven enige tijd dicht gezeten omdat vijf schapen de snelweg waren opgelopen. Volgens Rijkswaterstaat waren de dieren uit een naastgelegen weiland gebroken. Om de dieren te kunnen vangen werd de weg afgesloten.

In eerste instantie werden de schapen op de Impact in Duiven gezien. Een omstander zag de dieren en was bang dat ze overreden zouden worden door het vrachtverkeer op het industrieterrein. Daarom werd de politie gebeld. Ter plaatse troffen agenten inderdaad vijf schapen aan. Maar die lieten zich niet zomaar vangen.

Vluchtstrook
Na een aantal mislukte pogingen van de twee agenten liepen de schapen door een fietstunnel richting de A12. Daarom werd er versterking ingeroepen. Ondertussen knepen de schapen er opnieuw tussenuit. Dit keer gingen ze over de vangrail heen, de snelweg op. Daar liepen ze over de vluchtstrook richting Arnhem.

Weg dicht
Twee vrachtwagenchauffeurs die de beesten zagen lopen besloten de weg dicht te zetten zodat de hulpdiensten de schapen konden vangen. Ook Rijkswaterstaat was op de hoogte en gebruikte de matrixborden boven de weg om aan te geven dat de weg dicht was. Ondertussen waren de vrachtwagenchauffeurs uit hun cabines geklommen om te helpen met de vangst.

Niet gewond
Met vereende krachten lukte het de schapen naar de berm de drijven en vast te pakken. Via het oormerk werd de eigenaar opgetrommeld. Hij heeft de schapen opgehaald en naar huis gebracht. Geen van de schapen is gewond geraakt bij hun avontuur op de snelweg.

Liemers