Volledig scherm
De 23e editie van de de World Scout Jamboree in Japan in 2015. © Jean-Pierre Pouteau

Scouts via Duiven naar Amerika: cultuurverschillen ervaren tijdens Jamboree

DUIVEN - Scouts uit onder andere Doetinchem, Rheden en Arnhem stappen zondag in Duiven in de bus richting het vliegveld. De bestemming is Amerika, waar de World Scout Jamboree plaatsheeft.

De groep uit de regio Arnhem en Doetinchem bestaat uit 36 scouts en 4 stafleden. Allen hebben zich goed voorbereid op het internationale scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd.

Uit meer dan 150 landen

Scouts uit meer dan 150 landen verblijven tijdens de jamboree op hetzelfde terrein, leren elkaar kennen en ervaren cultuurverschillen. ,,Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers”, meldt Wendy van Rossum namens de Scouting Nederland. 

Meer dan duizend Nederlandse scouts reizen dit weekeinde naar Amerika. Sommigen kennen elkaar al van het zogenoemde contingentskamp. Daar kwamen alle scouts van het Nederlands contingent bij elkaar en werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de reis en het verblijf in Amerika, waarbij de nadruk lag op culturele verschillen en uitwisseling.

De World Scout Jamboree in Amerika start op  22 juli en duurt tot en met 2 augustus. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers