Volledig scherm
© Thinkstock

Seniorensoos Duiven krijgt drie jaar de tijd om breder centrum te worden

DUIVEN - Ouderensociëteit Het Palet in Duiven krijgt drie jaar de tijd om zijn bestaansrecht aan te tonen. Wethouder Johannes Goossen heeft dit ‘reddingsplan’ voor de soos besproken met het bestuur, dat ermee akkoord is en 14 oktober het convenant ondertekent.

De gemeente Duiven heeft door bezuinigingen een nieuw beleid opgesteld voor het beheer en verhuren van haar gebouwen. Heel wat instellingen moeten straks beduidend meer huur betalen, sommige het tien- of zelfs vijftienvoudige.

Palet
Voor Het Palet gold dit niet. De soos dreigde te moeten sluiten, omdat de activiteiten voor ouderen ook makkelijk in andere accommodaties in de gemeente te houden zijn, aldus het college van burgemeester en wethouders.

Multifunctioneel
Het Palet streed drie jaar voor behoud van zijn pand en wordt hiervoor alsnog beloond. CDA’er Goossen geeft het bestuur tot medio 2019 de tijd om een multifunctioneel centrum te maken van Het Palet, waar straks meer dan alleen 50-plussers moeten komen.

Smartlappenkoor
Voorzitter Theo Korts en pr-man Wim Hartjes zijn blij. Ze hebben ook al ideeën om hun honk voor meer gebruikers aantrekkelijk te maken. Een smartlappenkoor en de plattelandsorganisatie van vrouwen zijn daar al van overtuigd; zij hebben hun intrek er al in genomen. Er zit meer in het vat, aldus beide bestuurders.

Liemers