Volledig scherm
De Sint komt dit jaar ook aan in Duiven. © theo kock

Sinterklaasintocht Duiven gered na oproep vrijwilligers

DUIVEN - Ook Duiven kan dit jaar de Sint en zijn pieten met open armen ontvangen. Een tekort aan vrijwilligers dreigde roet in het eten te gooien, maar het is net op tijd goedgekomen. 

Na een noodoproep op sociale media en door veel te lobbyen is er licht aan het einde van de tunnel gekomen. ,,Wij zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers om de sinterklaasintocht in goede banen te laten leiden. Alle hulp is welkom! Anders kan de intocht mogelijk niet doorgaan dit jaar’’, luidde de oproep op de Facebook van Schutterij Onderling Genoegen. 

Uiteindelijk is het de organisatie gelukt om veertig zwarte pieten en vijfentwintig vrijwilligers op te trommelen. ,,We zijn zo opgelucht dat we dit geweldige feest ook dit jaar voor vele kinderen uit Duiven en ver daarbuiten toch mogelijk kunnen maken’’, zegt Mathieu Maanders, de vice-voorzitter van Stichting Lots of Fun. 

Uitpakken

Nu er ruim voldoende vrijwilliger zijn, kan de stichting extra groot uitpakken. De Elshofpassage wordt ingericht als de slaapkamer van Sinterklaas, waar kinderen tot 5 december hun schoentje kunnen zetten. En er wordt wel 450 kg strooigoed voorzien.  

Op 16 november zet de Sint weer voet op Duivense bodem. Rond 14:15 uur wordt hij officieel welkom geheten op het Remigiusplein door burgemeester Rik de Lange. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers