Volledig scherm
© Thinkstock

Stellen die ‘gratis’ trouwden in Duiven en Westervoort krijgen hun geld terug

DUIVEN/WESTERVOORT - Alle bruidsparen en geregistreerde partners die in Westervoort en Duiven administratiekosten hebben betaald voor hun huwelijk of partnerschap, kunnen hun geld terugvragen. Dat hebben de twee gemeenten besloten na het landelijke onderzoek waaruit bleek dat onder meer Duiven en Westervoort ten onrechte kosten vroegen voor een gratis huwelijk.

Duiven en Westervoort rekenden respectievelijk 97,65 euro en 78,10 euro aan administratiekosten en daarmee waren de huwelijksvoltrekkingen allerminst kosteloos. ‘Beide gemeenten hebben de regels verkeerd geïnterpreteerd. Dit is een fout die wij hebben gemaakt en dit gaan we herstellen’, stellen de gemeenten in een statement. 

Geld terug

Alle bruidsparen en geregistreerde partners kunnen op de websites van beide gemeenten onder het kopje ‘terugbetaling gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap’ hun geld terugvragen. Dit geldt alleen voor stellen die trouwden op maandagochtend om 09.00 uur of 09.30 uur in Duiven en om 10.00 uur of 10.15 uur in Westervoort. De kosten voor het trouwboekje vallen niet onder de terug te vragen kosten.

Al eerder werd bekend dat trouwen in Duiven en Westervoort op deze tijden vanaf nu écht gratis is

Persoonlijke brief

De gemeenten stellen ‘alles in het werk’ om alle gedupeerde stellen een persoonlijke brief te sturen. 

Om hoeveel gedupeerden het precies gaat en hoeveel geld er in totaal gemoeid is met de bruiloften met administratiekosten, kunnen de gemeenten nog niet zeggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers