Volledig scherm
Tientallen leerlingen in de Liemers zijn alsnog geslaagd na hun herkansing. Deze vmbo'ers op het Candea College haalden hun examen al na de eerste poging. © Jan Ruland van den Brink

Tientallen Liemerse leerlingen halen alsnog diploma na herkansing

DIDAM/ ZEVENAAR - Tientallen leerlingen in de Liemers zijn alsnog geslaagd na hun herkansing. Op de Liemerse middelbare scholen Candea College en Liemers College zijn de slagingspercentages op sommige opleidingen flink hoger geworden.

Zo is 99 procent van de vmbo basis- en kaderleerlingen geslaagd na het tweede tijdvak op het Candea College in Duiven. Op de afdeling havo steeg het slagingspercentage van 80 naar 91 procent. ,,We zijn erg tevreden’’, zegt een woordvoerder van de school.

Ook de havisten op het Liemers College in Zevenaar en Didam hebben goed gescoord bij de herkansingen. Was het slagingspercentage na de eerste poging 81 procent, na de herexamens lag dat op 90 procent. De grootste stijging is te zien bij vmbo kader, waar nu 95 procent van de leerlingen een diploma heeft. Na het eerste tijdvak lag dit op 'slechts' 81 procent.

Beide scholen kenden hetzelfde slagingspercentage op vwo, namelijk 89 procent. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers