Het terrein Plakse Weide vanaf de Rijksweg. Links de wijk Lommerweide, waarvan de inwoners tegen de nieuwe wijk aan gaan kijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein Plakse Weide vanaf de Rijksweg. Links de wijk Lommerweide, waarvan de inwoners tegen de nieuwe wijk aan gaan kijken. © Google Streetview

Twintig woningen minder en meer duurdere huizen voor nieuwbouwwijk Duiven: ‘Dit is acceptabel’

DUIVEN - Duiven gaat minder woningen bouwen op de Plakse Weide dan eerst gepland. Het worden er 280 in plaats van 300. Zo kan een minder stenige wijk ontsaan, met minder verkeersoverlast. 

6 reacties

 • A.J. Opdam

  1 maand geleden
  “Een Berlijnse muur”….wat een zeikerds daar in Duiven.
 • Bert Vogels

  1 maand geleden
  Aan duurdere woningen is minstens net zoveel behoefte. En dat levert, naast een gevarieerde wijk, ook weer doorstroom op omdat hierdoor weer starterswoningen beschikbaar komen. Duiven staat in diverse wijken al vol met rijtjes huizen. Meer variatie graag, is voor iedereen goed.
 • petra damme

  1 maand geleden
  De gemeente heeft weer van alles beloofd. Er zouden woningen komen van 210000 tot 325000 en wat huur woningen. Dat is bij de bijeenkomst gezegd . en dat hebben ze de jeugd beloofd wat een stelletje onbetrouwbare gasten die gemeente ja zeggen en nee doen . tuurlijk goosens dat hij er nog zit snap er niets van .
 • joan willems

  1 maand geleden
  Tuurlijk we hebben het over verkeersdruk, zou eerlijker zijn als ze gewoon zouden toegeven dat het om de Woz opbrengst gaat. Opnieuw zijn de starters de dupe, twintig woningen minder lijkt niet veel, maar gezien het aantal starters die wachten op een betaalbaar huis is het best veel.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  duurder woningen? daar zitten de mensen uit de liemers niet op te wachten. zij willen goede betaalbare woningen. deze gemeente slaat de plank volledig mis of willen zij soms meer import uit het westen des lands aantrekken. de eigen bevolking wordt dus weer in de kou gezet. wanneer worden de mensen eens wakker om niet meer te stemmen op de zittende partijen?
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

Liemers