Martin Smeele uit Loo met zijn cirkelzaag.
Volledig scherm
PREMIUM
Martin Smeele uit Loo met zijn cirkelzaag. © Jan van den Brink

Veel klusongevallen tijdens de lockdown: ‘Waar zijn je vingers, vroeg mijn vrouw’

ARNHEM - Sinds de uitbraak van corona in Nederland zijn we - thuisblijvend - massaal aan het klussen geslagen. Dat heeft geleid tot een toename in het aantal ongevallen. In maart, april, mei meldden zich 152 patiënten op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis met ernstig letsel. Het merendeel had doorgesneden pezen en zenuwen in de hand of arm, geamputeerde vingers en botbreuken.

7 reacties

 • SdB

  10 maanden geleden
  Vooral circelzagen zijn enorm gevaarlijk, maar tegenwoordig kan iedereen ineens timmerman spelen....of automonteur, vandaar dat veel auto's spontaan in brand vliegen.Maar zelfs de professionals dragen geen of te weinig beschermingsmiddelen, en daar staan hoge boetes voor.
 • Nofear

  10 maanden geleden
  Machines blijven gevaarlijk, ook voor mensen die weten wat ze doen. Maak nog regelmatig mee dat een cirkelzaag wegspringt op een knoest of verborgen spijker en dat moet je altijd in gedachten houden.Beter dit soort klussen overlaten aan de vakman die weet waar hij mee bezig is.Zou wel willen weten wat deze ongelukken de gezondheidszorg nu weer gekost heeft
 • Loek

  10 maanden geleden
  Huur een vakman in. Veiliger en goed voor de economie!
 • Christa

  10 maanden geleden
  Hahaha, alleen voor mannen dan!
 • Patch

  10 maanden geleden
  Nederlanders lijken te denken dat ze alles zelf kunnen. Lastig als je gespecialiseerde job hebt. Ziekte-en arbeidsongeschiktheid is veel te schappelijk geregeld en dure zaak voor de baas: hij wordt verantwoordelijk gemaakt voor de keuzes vd werknemer. Als je inkomen wegvalt doordat je denkt een uitstekende klusser te zijn dan denk je meer kritisch na. Zelfde met burnout.. dom door blijven jagen en alles blijven doen. Veel te vrijblijvend!

Liemers