Verdachte van gooien vuurwerkbom in Duiven en stalken ex-vriendin zit weer vast

ARNHEM – Een 30-jarige man uit Zevenaar die wordt verdacht van het stalken van zijn ex-vriendin en het gooien van een vuurwerkbom naar de woning van haar moeder afgelopen april in Duiven, zit weer vast. Hij zou vorige week op de Korenmarkt in Arnhem familie van haar hebben ‘geduwd’.

Dat bleek woensdag op de rechtbank. Het nieuwe incident wordt komende week afgedaan via snelrecht. De rechtbank zou de stalking en het gooien van de vuurwerkbom bespreken, maar daar kwam het niet van. 

De officier van justitie kwam in de zaak van de vuurwerkbom wel onverwachts met een verslag van een verhoor van een taxichauffeur, die een belastende verklaring over de verdachte zou hebben afgelegd en dat ook zegt te hebben besproken met diens advocaat. Dat klopt niet volgens de advocaat. Hij besloot zich als raadsman terug te trekken, tot verbazing van de rechtbank.

De rechtbank kon vervolgens niet anders dan de zaak aanhouden, zodat de verdachte een nieuwe advocaat kan zoeken. Ze hoopt de zaak op 27 november inhoudelijk te kunnen behandelen.

Vuurwerkbom

De verdachte zou zijn ex-vriendin vanaf 17 januari dit jaar hebben bestookt met e-mails en voicemailberichten en haar ook veelvuldig hebben opgezocht en daarbij op haar voordeur hebben gebonsd. In april zou hij een vuurwerkbom in de richting van de woning van haar moeder hebben gegooid. De bom explodeerde en een auto zou daarbij beschadigd zijn geraakt.

Vervolgens zou later die maand zijn gebleken dat de verdachte een revolver in zijn bezit had.

De man werd opgepakt, maar weer geschorst. Tot hij familie van de vrouw op de Korenmarkt tegenkwam. Bij wat daar gebeurde ging het volgens zijn raadsman om niet meer dan een duw.

De vrouw en haar moeder waren met hun advocate op de zitting om een vordering tot schadevergoeding in te dienen. Die was nieuw voor de advocaat van de verdachte. De rechtbank schorste de zaak, zodat hij de vordering en de verklaring van de taxichauffeur met de verdachte kon bespreken. Vervolgens trok hij zich terug als raadsman.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers