Volledig scherm
De eerste klanten bezoeken mega-woonwinkel Loods 5 in Duiven. © Luuk Stam

Verkeersdrukte bij Loods 5 in Duiven valt mee

DUIVEN - De verwachte verkeersdrukte door de opening van mega-meubelzaak Loods 5 op bedrijventerrein Nieuwsgraaf in Duiven is meegevallen.  

De weg met dubbele rijstrook richting de winkel was in de nacht van vrijdag op zaterdag nog opgeleverd. Hoewel de hele dag een constante stroom van auto’s het bedrijventerrein opreed, blijven opstoppingen op de aanrijroute vrijwel uit. Alleen rond 15 uur stond het verkeer even stil bij de Media Markt richting de uitgang. Daarbij bleef het. 

Bij de opening om tien uur 's ochtend van de woonwinkel stonden al ruim honderd klanten voor de deur te wachten. ,,We hebben de deuren iets eerder geopend omdat het vrij koud was”, vertelde woordvoerder Pieter van Rossum van Loods 5. In de winkel is alles op het gebied van woninginrichting te krijgen, van kussens, kaarsen, planten en geurstokjes tot complete keukens en bankstellen.

Housewarming

Volledig scherm
Loods 5, new in town. © Luuk Stam

Speciale acties zijn er niet. ,,Voor ons is vandaag echt een soort housewarming”, zei Van Rossum. ,,Mensen kunnen de sfeer komen proeven en het is mooi om te zien dat ze ons ook direct weten te vinden. Al ons personeel werkt vandaag, dat zijn zo’n honderd mensen.”

Op Nieuwgraaf zijn ook onder meer IKEA en Makro gevestigd. Met borden staat de rijroute richting de nieuwe winkel aangegeven. Ter plekke leiden verkeersregelaars het geheel in goede banen.

Loods 5 heeft 600 parkeerplaatsen onder het pand. Van Rossum: ,,We gaan ervan uit dat dit voldoende is.”

De Duivense woonwinkel is de vijfde vestiging van Loods 5. De keten begon in 1999 in Zaandam en heeft ook winkels in Maastricht, Amersfoort en Sliedrecht. De winkel in Duiven is zeven dagen per week geopend. De deuren openen dagelijks - ook op zondag - om 10.00 uur.

Liemers